Viihtyisät ja turvalliset tilat

Villa Tapiolan on suunniteltu ja rakennettu muistisairaille henkilöille. Tilaratkaisut tukevat muistisairaiden viihtyisää ja kodinomaista asumista sekä turvallista, esteetöntä liikkumista sisällä ja ulkona. Värimaailma ja epäsuora valo tukevat puolestaan hahmottamisvaikeuksissa asukkaita.

Hoitokodissamme on 24 huonetta, jotka ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Jokaisessa huoneessa on oma invalidimitoitettu kylpyhuone.

Hoitokoti on yksikerroksinen, erityisesti muistisairaiden tarpeisiin suunniteltu esteetön, neliönmuotoinen rakennus. Sen sisäpihan viihtyisä atriumpuutarha, lukuisat yhteiset tilat ja muut rakenneratkaisut tukevat asukkaiden laadukasta hoitoa ja kannustavat liikkumaan itsenäisesti mutta turvallisesti sekä sisällä että ulkona. Sisäpihan viihtyisää atriumpuutarhaa ympäröivät hoitokodin asuintilat.

Asukkaiden käytössä on myös yhteinen tilava ruokasali, 4 erillistä oleskelutilaa, saunatilat sekä suositut ulkoilutilat eli suuri Isoäidin puutarha, atriumpihan japanilainen Sakura Garden sekä ruokasalin ulkoterassi.

Samassa rakennuksessa sijaitsevat toiminnalle tärkeät palvelu- ja huoltotilat: keittiö ja pesula sekä kokous- ja neuvottelutilat.